Căsnicia este o binecuvântare. Cum putem să ne clădim o căsnicie frumoasă

0

Tinerii soți pornesc întemeierea unei familii, fiecare aducând cu el obiceiurile, caracterul și credințele sale, experiența anterioara din viața părinților care l-a crescut.

Prin căsnicie este important ca fiecare să se obișnuiască unul cu celălalt, să se șlefuiască împreuna și să se respecte reciproc.

Ce virtuți ne ajută in căsnicie?

Răbdarea este o virtute și în căsnicie este un element esențial de care avem nevoie tot timpul. La început pentru a ne cunoaște, atât cu calități, cât și cu defecte. În timp, ea devine un prieten de nădejde când relația poate trece prin perioade provocatoare, iar răbdarea face minuni.

Respectul în căsnicie este o necesitate, așa cum este și în relațiile sociale. 

Cum putem arăta respect fata de partener?

Aprecierea pentru activitățile pe care le întreprinde – oricat de mici sunt pentru ca ele reprezinta temelia viitoarelor actiuni,  cuvintele pline de dragoste, să-i mulțumim pentru atenția pe care ne-o acorda fiind dovada unui respect pe care ni-l arată fata de ce anume suntem si reprezentăm noi. 

Comunicarea buna într-o casnice va include mereu cuvinte rostite cu blandete, amabilitate, tandrețe. Când partenerii se ascultă unul pe celălalt cu adevărat, cu respect, comunicarea rezolvă orice situație.  

Dragostea lui Dumnezeu ne este aliat în căsnicie

Dragostea este sentimentul care dă putere, iar în Corinteni definiția dragostei este atotcuprinzătoare: „este îndelung răbdătoare, plină de bunătate, nu se mânie, nu se gândește la rău …nu va pieri niciodată”. 

Întreaga noastră existență este bazată pe dragostea lui Dumnezeu care ne ocrotește, ne iartă, ne îndreaptă pașii pe calea potrivită. Într-o căsnicie, prin intermediul dragostei, oamenii au posibilitatea de a crește spiritual, de a evolua creștinește, de a exersa virtuți.

Activitățile care fac bine unei căsnicii 

 Pe lângă respect, comunicare, înțelegere, dragoste, o modalitate potrivită de a ne clădi o căsnicie frumoasă este petrecerea  timpului împreuna cu partenerul având activități diverse în comun.

Gătitul, cultivarea și îngrijirea unei grădini, construitul sau asamblatul împreuna a diverselor obiecte/ piese de mobilier, mersul la Biserică împreună sunt doar câteva activități care vor avea darul de a apropia partenerii și de a se cunoaște mult mai bine.

 

Sursă foto: rawpixel

Distribuie