Comuniunea cu Dumnezeu este bucuria vieții

0

Credința este cel mai important element în a stabili, menține și întări comuniunea cu Dumnezeu. Credința este încrederea nestrămutată în puterea lui Dumnezeu care este omniprezent și omnipotent.

Tot ce vine de la Dumnezeu este bun și benefic oamenilor

Pornind de la aceasta afirmație, fiecăruia dintre noi îi este mai ușor în a trăi și conviețui în societate. Dar a menține această credință uneori este mai dificil decât ne-am putea imagina.

Dacă înțelegem ca Dumnezeu este omniprezent, cum este precizat în Scripturi și în toate carțile bisericești, mintea si sufletului omului sunt imediat conectate cu interiorul nostru unde Dumnezeu este prezent.

Suntem făcuți după chipul și asemănarea Lui, iar fiecare dintre noi are din naștere, în el, esență divină. Păstrarea și accesarea esenței divine din noi sunt provocările cu care ne confruntăm zi de zi. 

Rugăciunea este modalitatea cea mai simplă de a ne îndrepta către Dumnezeu

Prin rugăciune avem posibilitatea de a comunica, de a ne apropia de El, de a fi sinceri, de a ne recunoaște greșelile, de a cere sprijin în găsirea celor mai potrivite căi pentru realizarea binelui nostru, al tuturor. 

Pentru a ne păstra apropierea și comuniunea cu Dumnezeu, omul are la dispoziție smerenia, golirea de un “eu” fals care îl distanțează atât de Dumnezeu, cât și de semenii săi.

Renunțând la “eu”, omul se deschide către mesajul și îndrumările lui Dumnezeu, fiind astfel în comuniune cu El.

A-L cunoaște pe Dumnezeu în toată puterea Lui, înseamna a-L iubi

Prima poruncă pe care am primit-o este “Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, cu toată inima ta”, iar iubirea și adevărul sunt instrumente prin intermediul cărora creștinii se pot îndrepta spre a trăi o viață în comuniune cu Dumnezeu. Puterea iubirii face posibilă unirea omului cu Dumnezeu, iar iubirea generează în noi bucuria de a trăi în spiritul binelui și adevărului, așa cum este cerut de către Dumnezeu. 

Întru bucurie, iubire și smerenie să ne fie viața!

Distribuie