Cum să îi apropiem pe copii de Dumnezeu

0

Încă de la naștere, copilul este bine să fie îndreptat spre cunoașterea și iubirea lui Dumnezeu. Crescând într-o casă în care părinții sunt credincioși, copilul se va apropia de Dumnezeu cu ușurință și dragoste.

Prima interacțiune cu Dumnezeu începe prin mama

Astfel, copilul Îl primește pe Dumnezeu înainte de a se naște, prin comportamentul mamei. Liniștea sufletească a acesteia, practicarea rugăciunii în timpul sarcinii, citirea cărților bisericești aduce pace atât mamei, cât și copilului.

El învață, prin mama, că Dumnezeu este dătătorul de viață și Cel care se află mereu lângă noi.

Educația creștină are la bază dragostea și înțelegerea. Când educația, în acest sens, este făcută constant, copilul ajunge să Îl cunoască pe Dumnezeu, să-L iubească și să practice în spiritul creștin obiceiurile văzându-le ca pe fundamente ale unei vieți binecuvântate.

Cum putem sa creăm practici creștine în viața de zi cu zi a copilului

Participarea familiei la sfintele slujbe, rugăciunea practicată în casă, la masă sau în diferite momente din zi, cresc credința în sufletul copilului, apropiindu-l și mai mult de Dumnezeu. De asemenea, practica Spovedaniei, vizitarea mănăstirilor, întâlnirea cu preoți, călugări sau maici, îl introduc pe copil în lumea creștină, devenindu-i familiară.

Existența unui loc de rugăciune în casă în care să se aprindă lumânări, tămâierea casei, stropirea cu agheasmă a casei sunt doar câteva activități care pot fi practicate pe rând de către membrii familiei, dându-i copilului sentimentul de apartenență la creșterea credinței și practicilor religioase.

Când se ia masa în familie, rostirea rugăciunii de începere și a celei de mulțumire sunt binevenite și este un semn al prezenței lui Hristos la acea masă, împreună cu familia.

Seara, înainte de culcare, părinții pot citi copiilor povestiri creștine în care se găsesc multe pilde prin intermediul cărora copiii pot învăța mult mai ușor care este Voia Lui Dumnezeu.

Sursa foto: rawpixel

Distribuie