Femeia credincioasă, binecuvântare pentru Biserică, neam și familie

0

Rolul pe care femeia îl are în societate în zilele noastre este unul inegalabil. De la a-și contura idealurile prin educație și perfecționare, la a deveni mamă, soție, fiică a bisericii, toate stau la baza vieții acesteia. În ultimii ani însă se constată o dorință acerbă a acesteia de a pune un accent deosebit pe carieră, lăsând în spate tot ceea ce ține de întemeierea familiei creștine. Cu siguranță latura profesională este extrem de importantă pentru fiecare dintre noi, nu doar pentru a ne oferi un loc admirabil în societate ci și pentru a ne ajuta să evoluăm pe scara conturării propriei personalități. Cu toate acestea, învățătura bisericii susține că această nouă “modă” nu duce și la împlinirea sufletească oferită de formarea unei familii, unirea cu partenerul prin Taina Cununiei și nașterea copiiilor.

Femeia, între carieră și familia creștină?

Cu siguranță acesta este un subiect extrem de controversat al zilelor noastre. Deși în această ecuație se pune un accent major pe “dorința” bisericii de a opri “emanciparea”, lucrurile nu stau deloc așa. Biserica privește femeia, mamele, bunicile ca fiind izvor de blândețe, evlavie și frică de Dumnezeu sau mai pe scurt, adevărate modele de formare a noilor generații în duhul credinței.În mod cert familia nou formată nu este o piedică în calea evoluției profesionale a femeii,respectiv a mamei, ci dimpotrivă, cu un echilibru.


Maica Domnului, întruchiparea bunătății, model pentru femeile zilelor noastre

Reperele actuale pe care multe dintre femei le iau drept model sunt departe de a fi cele ideale de a fi urmate. Maica Domnului, femeile mironosițe care au așteptat în credința sosirea Mirelui Hristos precum și mucenițele prăznuite de biserica noastră ortodoxă sunt adevărate tipare pe care femeile le pot urma. Jertfa lor, tradusă prin a fi izvor de blândețe în familie, prezențe de nelipsit de la Sfintele Liturghii, sprijin soților și părinților, bunicilor este răsplătită de Dumnezeu prin numeroase binecuvântări.

Share.