Mănăstirea Prislop – loc de pelerinaj pentru credincioșii aflați în suferință

0

Declarată monument istoric, mănăstirea Prislop se află situată în județul Hunedoara, în apropierea satului Silvașu de Sus. 

Mănăstirea Prislop este situată într-un cadru natural deosebit. Începuturile acesteia nu sunt cunoscute, însă istoria arată că, fiind amplasată pe terenurile aparținând nobililor, aceștia ar putea fi considerați ctitorii mănăstirii.

La mănăstirea Prislop este îngropat Arsenie Boca 

Viața plină de provocări pe care a avut-o, fiind urmărit și închis de nenumărate ori de către securitate, activitatea desfășurată ca preot, pictor și îndrumător, au făcut din Arsenie Boca o figură remarcantă a secolului XX. A murit la Sinaia în 1989, dar a fost înmormântat la mănăstirea Prislop.

Mormântul lui Arsenie Boca este vizitat anual de mii de pelerini, în special în jurul datei de 28 noiembrie, când este comemorat. Creștinii vin din toată țara aici cu speranța că vor putea fi ajutați să depășească momentele grele prin care trec sau cu care se confruntă. La mormântul lui se formează cozi imense de oameni care se roagă și plâng pentru îndrumare și ajutor, aducând cu ei obiecte personale, haine, fotografii pentru a atinge crucea din lemn cu ele.

Grădina din jurul mormântului, îngrijită de către măicuțe, este un loc un loc plin de lumină, verdeață și mulți creștini se roagă în preajma ei când vizitează mănăstirea.

Chilia Sfântului Ioan de la Prislop

Tot în cadrul mănăstirii poate fi vizitată și chilia Sfântului Ioan, tânărul care și-a săpat singur chilia. Se spune că Sfântul Ioan ar fi fost împușcat de un vânător care l-a văzut prin fereastra chiliei și l-ar fi confundat cu un animal sălbatic.

 

Sursa foto: doarromania.ro

Share.