Mănăstirea Radu Vodă adăpostește icoana Sfântului Nectarie

0

Mănăstirea Radu este situată în centrul capitalei, pe o străduță lăturalnică. Troița din curtea mănăstirii și numeroșii creștini care îi trec pragul tot timpul, ne dezvăluie că este un lăcaș de cult.

Istoria Mănăstirii Radu Vodă

Construcția mănăstirii a fost începută de către voievodul Alexandru al II lea Mircea în semn de mulțumire pentru că Dumnezeu l-a ajutat să iasă învingător dintr-o luptă. Mănăstirea fost ridicată cu gândul de a fi Mitropolia capitalei .

De-a lungul anilor, mănăstirea s-a depreciat, fiind de multe ori în centrul luptelor, al cutremurelor, incendiilor şi deciziilor politice. În 1614 voievodul Radu Vodă începe să o reconstruiască, având la bază planurile originale. Biserica este cunoscută de atunci sub numele de Mănăstirea Radu Vodă. În zilele noastre 20 de călugări și 10 preoți slujesc în mănăstire . 

Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Nectarie 

Mănăstirea are hramurile Sfintei Treimi și ale Sfântului Ierarh Nectarie. În anul 2002 mănăstirea a primit din insula Eghina o parte din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie.  În Mănăstirea Radu Vodă se află Icoana Sfântului Nectarie, principalul punct de interes pentru cei care vin să se roage în acest lăcaș de cult. 

Radu Voda

În fiecare an, pe 9 noiembrie când este sărbătorit sfântul Nectarie mii de oameni vin să se închine sfântului, să se roage și să ceară ajutor în vindecarea bolilor, a suferințelor pe care ei sau cei dragi le au.

La baza minunilor săvârșite de către Sfântul Nectarie stau nenumărate mărturii ale celor care au fost vindecați de diferite boli prin intermediul Sfântului Nectarie. Multe dintre aceste minuni sunt consemnate în volume dedicate vieții Sfântului Nectarie. Mănăstirea Radu Vodă, prin tot ce reprezintă, invită la pace, liniște sufletească și speranță.

Sursa foto:wikipedia

Distribuie