Cartofii la Cuptor – rețetă perfectă pentru perioadele de post!

0

Rețeta de „Cartofi la Cuptor (de post)” este una dintre cele mai îndrăgite și simple modalități de a prepara cartofii.

Cartofii la Cuptor - rețetă perfectă pentru perioadele de post!

Este o rețetă tradițională perfectă pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc o alternativă vegetariană la felurile de mâncare tradiționale cu carne. Rețeta utilizează ingrediente ușor accesibile și oferă o mâncare nutritivă și sățioasă.

Ingrediente necesare:
  • 1kg de cartofi
  • Boia de ardei
  • Ulei
  • Sare
  • Piper
  • Foi de dafin
  • Opțional: 2 căței de usturoi

Modul de pregătire al acestei rețete este simplu și direct. În primul rând, cartofii trebuie curățați și spălați bine. După aceasta, sunt tăiați în patru, pe lung, astfel încât toate feliile să aibă o grosime aproximativ egală. Această uniformitate în tăiere asigură o gătire egală a cartofilor.

Apoi, cartofii tăiați sunt așezați într-o tavă. Peste ei se adaugă un strat subțire de ulei, boia de ardei, sare, piper și foi de dafin. Dacă se dorește, se pot adăuga și căței de usturoi pentru un plus de aromă. Toate aceste ingrediente sunt amestecate bine, asigurându-se că fiecare bucată de cartof este bine condimentată.

Înainte de a introduce tava în cuptor, se adaugă puțină apă, pentru a ajuta la gătirea cartofilor și pentru a evita arderea acestora. Cuptorul trebuie preîncălzit, iar tava cu cartofi este plasată în interior. Când cartofii încep să se rumenească, se testează cu o furculiță pentru a verifica dacă sunt gata. Cartofii sunt considerați gata atunci când sunt moi și ușor rumeniți.

La final, când cartofii sunt gata, se pot presăra peste ei patrunjel tocat pentru un plus de savoare și prospețime. Această rețetă tradițională românească este nu doar delicioasă, ci și sănătoasă, fiind o sursă bună de carbohidrați și fibre.

Cartofii la cuptor sunt ideali pentru o masă în familie, putând servi ca fel principal sau ca garnitură alături de alte preparate. Simplitatea și versatilitatea acestei rețete o fac accesibilă oricărui gospodar, indiferent de nivelul de experiență în bucătărie. În concluzie, cartofii la cuptor reprezintă o opțiune excelentă pentru o masă gustoasă și sățioasă, fiind în același timp ușor de preparat și nutritivă.

Să aveți „Poftă bună!”

Cartofii la Cuptor - rețetă perfectă pentru perioadele de post!

Distribuie