Clătitele – un desert simplu și versatil

0

Clătitele sunt un desert simplu și versatil, perfect pentru un mic dejun delicios sau ca o gustare dulce. Rețeta prezentată este ideală pentru clătite pufoase și ușoare, cu un proces de preparare destul de simplu.

Clătitele sunt un desert simplu

Iată cum se procedează!

Ingrediente necesare:
 • 2 ouă
 • 200 ml apă minerală (carbonată)
 • 200 ml lapte
 • 200 grame făină
 • Un praf de sare
 • Esență de vanilie
 • Ulei pentru uns tigaia (se poate folosi un șervețel îmbibat în ulei)

Clătitele - un desert simplu și versatil - compozitieMod de preparare:Clătitele - un desert simplu și versatil - compozitie

 1. Începeți prin a bate ouăle într-un castron. Adăugați laptele, apa minerală, esența de vanilie și un praf de sare. Amestecul de lichide va contribui la obținerea unei texturi aerate și pufoase a clătitelor.
 2. Treptat, incorporați făina cernută. Este important să adăugați făina treptat pentru a evita formarea cocoloașelor. Continuați să bateți compoziția până devine omogenă și netedă.
 3. Dacă observați cocoloașe în compoziție, puteți să strecurați amestecul printr-o sită pentru a obține o consistență fină.
 4. Încingeți o tigaie antiaderentă și ungeți-o ușor cu ulei folosind un șervețel îmbibat. Acest pas asigură că clătitele nu se vor lipi de tigaie.
 5. Folosind un polonic, turnați o cantitate moderată din compoziție în tigaia încinsă și distribuiți uniform pentru a forma clătita.
 6. Când marginile clătitei încep să se ridice ușor, întoarceți-o pe cealaltă parte pentru a se rumeni uniform.
 7. După ce sunt gata, clătitele pot fi umplute după preferințe: cu ciocolată topită și frișcă, miere și nuci măcinate sau gem/dulceață.

Clătitele - un desert simplu și versatil - coacere

Clătitele - coacereAceastă rețetă de clătite este perfectă pentru a fi savurată în familie sau cu prietenii, oferind o varietate de opțiuni de umplutură pentru a satisface toate gusturile. Clătitele pot fi servite atât la micul dejun, cât și ca desert după o masă principală. Poftă bună!

Clătitele - Pofta buna!

 

Distribuie