Gogoșile pufoase tăiate cu paharul – o delicatesă tradițională

0

Gogoșile pufoase tăiate cu paharul sunt o delicatesă tradițională, perfectă pentru un desert rapid și gustos. Acest tip de gogoși se remarcă prin textura lor moale și aerată.

Gogoșile pufoase tăiate cu paharul - o delicatesă tradițională

Iată cum se prepară!

Ingrediente:
  • 500 grame făină
  • 250 ml lapte
  • 2 gălbenușuri
  • 100 grame zahăr
  • 25 grame drojdie proaspătă
  • Esență (de vanilie, lămâie sau după preferință)
  • Coajă rasă de lămâie
  • Un praf de sare
  • Ulei pentru prăjit
  • Zahăr pudră pentru decorat
  • 20 grame unt

Gogoșile pufoase tăiate cu paharul - o delicatesă tradițională

Mod de preparare:
  1. Într-un castron, amestecați drojdia cu puțin zahăr, laptele călduț și trei linguri de făină. Acoperiți castronul și lăsați amestecul să crească într-un loc călduros.
  2. După ce amestecul a crescut, adăugați gălbenușurile amestecate cu sare, restul de zahăr, esența, coaja de lămâie și făina bine cernută. Frământați bine până când toate ingredientele sunt bine incorporate.
  3. Tăiați untul în cubulețe și încorporați-l în aluat, continuând să frământați până când untul este complet amestecat. Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească din nou, până își dublează volumul.
  4. După ce aluatul și-a dublat volumul, scoateți-l pe blatul de lucru și întindeți-l cu sucitorul. Folosiți un pahar pentru a tăia gogoșile din aluat.
  5. Lăsați gogoșile tăiate să se odihnească puțin pe blatul de lucru, pentru a crește ușor înainte de prăjire.
  6. Încingeți uleiul într-o tigaie adâncă. Prăjiți gogoșile la foc mediu, având grijă să nu fie focul prea mare pentru a evita arderea lor în exterior și rămânerea crude în interior.
  7. După ce sunt prăjite și au o culoare aurie, scoateți gogoșile pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  8. În final, pudrați gogoșile cu zahăr pudră pentru un plus de dulceață și aspect.

Gogoșile pufoase tăiate cu paharul - o delicatesă tradițională

Gogoșile pufoase tăiate cu paharul - o delicatesă tradiționalăAceste gogoși pufoase sunt excelente servite calde, alături de o cană de cafea sau ceai. Sunt perfecte pentru un mic dejun de weekend sau pentru a răsfăța familia și prietenii cu un desert delicios și reconfortant. Poftă bună!

Gogoșile pufoase tăiate cu paharul - o delicatesă tradițională

Distribuie