Pâinea împletită – un fel de pâine elegant și gustos

0

Pâinea împletită este un fel de pâine elegant și gustos, perfect pentru un weekend sau pentru o ocazie specială. Această rețetă oferă o textură moale și un gust delicios, iar împletirea pâinii adaugă un aspect estetic plăcut.

Pâinea împletită - un fel de pâine elegant și gustos

Iată cum se prepară:

Ingrediente:
 • 2 ouă
 • 240 ml lapte
 • 25 grame drojdie proaspătă
 • 600 grame făină
 • 1 linguriță sare
 • 1 linguriță zahăr
 • 50 grame unt

Pâinea împletită - preparare.

Mod de preparare:
 1. Într-un castron mare, amestecați drojdia cu zahărul și laptele călduț. Adăugați puțină făină pentru a începe procesul de dospire. Lăsați acest amestec într-un loc călduros pentru a permite drojdiei să activeze și să crească.
 2. După ce amestecul a crescut, adăugați ouăle bătute cu sarea. Începeți să frământați aluatul, adăugând treptat toată făina, până când este complet incorporată.
 3. Tăiați untul în cubulețe mici și adăugați-l treptat în aluat, continuând să frământați până când untul este complet amestecat. Acest pas va face pâinea mai bogată și mai aromată.
 4. Acoperiți aluatul și lăsați-l să crească într-un loc călduros, până își dublează volumul. Acest proces poate dura de la o oră la câteva ore, în funcție de temperatura ambientală.
 5. După ce aluatul a crescut, împărțiți-l în 12 bucăți egale. Formați fiecare bucată într-o bilă, apoi întindeți fiecare bilă într-o foaie subțire, de aproximativ 25-30 cm lungime, pe care o rulați pentru a obține un bastonaș.  Pâinea împletită - preparare
 6. Luați patru bastonașe și împletiți-le pentru a forma o pâine împletită. Repetați acest proces pentru a forma celelalte două pâini împletite.
 7. Așezați pâinile împletite în tava de copt și lăsați-le să crească din nou pentru o perioadă scurtă.
 8. Înainte de coacere, ungeți pâinile cu ou bătut și presărați mac pe deasupra pentru un aspect frumos și un gust suplimentar.
 9. Coaceți pâinile în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 25-30 de minute, sau până când devin aurii și sunt coapte complet.

Pâinea împletită - un fel de pâine elegant și gustos

 Pâinea împletită este ideală pentru a fi servită la micul dejun sau ca parte dintr-un prânz sau o cină specială. Textura sa moale și gustul bogat o fac perfectă pentru a fi savurată cu unt, gem sau chiar ca bază pentru sandvișuri.

Poftă bună!

Distribuie