Ficăței de pasăre prăjiți, retetă tradițională simplă, usor de pregatit!

0

Ficatei de pasăre prăjiți în tigaie cu usturoi și vin alb, reteta traditionala simpla si usor de pregatit!

 Retetă tradițională simplă usor de pregatitIngredientele necesare pentru acest preparat sunt următoarele:

  • 500g de ficatei de pasăre
  • ulei
  • 5 căței de usturoi
  • O cantitate mică de vin alb
  • Sare, după gust
  • Frunze de pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:

Pentru început, ficateii de pasăre trebuie curățați cu atenție. După ce s-au curățat, aceștia se spală sub jet de apă rece. Este esențial ca acești ficatei să fie lăsați la scurs pentru câteva momente pentru a se elimina excesul de apă.

După ce ficateii s-au scurs, aceștia se pun într-o tigaie preîncălzită în care s-a adăugat o cantitate mică de ulei. Este indicat ca în timpul prăjirii ficateilor, tigaia să fie acoperită cu un capac, pentru a păstra suculența și aroma acestora. Un aspect important de verificat în timpul prăjirii este să ne asigurăm că ficateii sunt gătiți corespunzător. Un mod simplu de a verifica acest lucru este prin înțeparea lor cu o furculiță. Dacă, după înțepare, nu se elimină sânge, înseamnă că sunt gata.

Următorul pas în prepararea acestei rețete este adăugarea cățeilor de usturoi. Aceștia pot fi tăiați în felii subțiri sau zdrobiți, în funcție de preferințele fiecăruia. După ce am adăugat usturoiul, este momentul să turnăm vinul alb peste ficatei. Este esențial să lăsăm preparatul pe foc pentru câteva minute, astfel încât alcoolul din vin să se evapore, lăsând în urmă doar aroma sa distinctă. Pentru a echilibra gustul, este recomandat să adăugăm și un praf de sare.

Finalizăm preparatul adăugând frunzele de pătrunjel proaspăt tăiate pe deasupra. Acesta nu doar că va oferi un contrast de culoare și o notă estetică, ci va și îmbogăți gustul preparatului, fiind o reteta traditionala simpla usor de pregatit!

Ficateii de pasăre prăjiți în tigaie cu usturoi și vin alb sunt nu doar delicioși, ci și foarte ușor de preparat. Pentru cei care doresc o experiență culinară completă, se poate adăuga o garnitură la alegere. Indiferent de alegere, rezultatul va fi același: un deliciu pentru papilele gustative. POFTA BUNĂ!

Share.