Supa de pui cu găluște: O mâncare tradițională și sățioasă

0

Supa de pui cu găluște – O rețetă tradițională românească.

Supa de pui cu găluște: O mâncare tradițională și sățioasăSupa de pui cu găluște reprezintă, fără îndoială, unul dintre preparatele tradiționale din bucătăria românească. Cu un gust bogat și o textură plăcută, această supă promite să satisfacă toate papilele gustative.

În primul rând, să ne ocupăm de ingredientele necesare pentru supă:

 • Carne de pui: aproximativ 700g
 • O ceapă uscată
 • Doi morcovi
 • Un păstârnac
 • O țelină mică
 • Pătrunjel
 • Sare

Pentru prepararea găluștelor, aveți nevoie de:

 • Două ouă
 • Patru linguri de griș (echivalentul a 40-50g)
Acum, pas cu pas, să ne aventurăm în procesul de gătire:
 1. Carnea de pui este primul element care necesită atenție. Se spală cu grijă și se așează într-o oală cu trei litri de apă. Pe măsură ce începe să fiarbă, este important să înlăturăm spuma care se formează la suprafață.
 2. În timp ce carnea începe să fiarbă, ne ocupăm de legume. Le curățăm, le spălăm și, ulterior, le adăugăm în oală alături de carnea de pui și o cantitate adecvată de sare.
 3. Fierberea la foc mic este esențială pentru a asigura o textură ideală a legumelor. Odată fierte, se scot din supă și lichidul rămas este strecurat.
 4. Supa astfel obținută rămâne pe foc, la o temperatură redusă. Acum, ne concentrăm asupra găluștelor: se bat cele două ouă și se adaugă, treptat, lingurile de griș. Se amestecă bine, astfel încât să obținem o compoziție omogenă.
 5. Următorul pas constă în formarea găluștelor și introducerea lor în supă. Cu ajutorul unei lingurițe înmuiate în supă, se iau porții mici din compoziția de găluște și se adaugă în oală. Procesul se repetă până la epuizarea compoziției.
 6. După ce toate găluștele sunt în oală, se lasă pe foc până când acestea își măresc volumul și devin moi.
 7. Finalizăm supa adăugând rondele din morcovul fiert și, la final, pătrunjelul tocat mărunt. Se potrivește de sare și se servește fierbinte.

În încheiere, rețeta de supă de pui cu găluște oferă o combinație perfectă între carnea sățioasă de pui și găluștele pufoase. Este ideală pentru zilele reci de iarnă, sau atunci când doriți o masă reconfortantă. POFTĂ BUNĂ!

Share.