Care sunt beneficiile rugăciunii făcute de către mai mulți oameni

0

Într-o vreme în care suntem asaltați din toate părțile de chemări spirituale diverse, de revoluții individuale, de strategii de dezvoltare personală și motivațională, a ne reîntoarce la simplu și autentic reprezintă un omagiu adus credinței.

Rugăciunea este cel mai simplu drum până la Dumnezeu

Cea mai simplă și la îndemână metodă pe care o avem este rugăciunea. Practicată în intimitatea casei, în biserică sau mergând pe stradă, rugăciunea are marele beneficiu de a ne aduce mai aproape de Dumnezeu, de a ne dezvolta ca și creștini, de a ne smeri. 

Rugaciune

Deși individualismul se arată recent chiar și în praticarea rugăciunii, adeseori a ne ruga mai mulți împreună are efecte miraculoase. Nu doar pentru cei care se roagă și care ating un nivel înalt de prezență creștină, dar și pentru cel sau cei cărora le suntem aproape în gânduri prin intermediul rugăciunii. 

Uniți împreună în fața lui Dumnezeu, avem posibilitatea de a ne întări sufletește, de a ne smeri, de a lua parte la un moment solemn, la un dialog plin de dragoste și mulțumire îndreptat către Dumnezeu. Fiecare rugăciunea noastră să fie făcută cu smerenie, cu credință, cu răbdare și speranță.

Dimineața, înainte de masă, după masă sau seara reprezintă momente prielnice pentru a ne ruga împreună cu membrii familiei. Participarea la slujbele bisericești ne dă ocazia de a ne alătura în rugăciune și celorlalți creștini energia unei astfel de rugăciuni,  și puterea din cadrul unei asemenea moment sunt dătătoare de viață și de bucurie.

Sursa foto: pixabay

Distribuie