Rugăciune la aprinderea candelei

0

 

rugaciune aprindere candela

„Rugăciune la aprinderea candelei!”

Prea Sfântă şi Înaltă Treime, primeşte dragostea mea înaintea Ta şi arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele şi şterge mulţimea răutăţilor mele şi dă-le îngropării şi uitării Tale, Doamne. Amin! Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu şi o du înaintea Fiului şi Dumnezeulului nostru pentru iertarea păcatelor noastre!

Amin!

Această rugăciune, „Rugăciune la aprinderea candelei”, este o expresie profundă a credinței și a speranței. Este o rugăciune care se rostește în momentul aprinderii unei candele, un gest simbolic important în tradiția creștină, și are ca scop cererea de purificare și iertare.

Textul rugăciunii începe cu o adresare către Sfânta Treime, „Prea Sfântă şi Înaltă Treime”, exprimând credința în unitatea divină a Tatălui, Fiului și Sfântului Duh. Prin aceste cuvinte, credinciosul își exprimă dragostea și devotamentul față de Dumnezeu, cerând ca prin „focul Dumnezeirii Tale” să fie arse și șterse păcatele și răutățile sale. Această cerere simbolizează dorința de purificare spirituală și de eliberare de greșeli și păcate.

În continuarea rugăciunii, se face apel la Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu, rugându-se ca lumina aprinsă, simbol al darului și credinței, să fie bine primită și purtată înaintea lui Iisus Hristos pentru iertarea păcatelor. Aceasta subliniază rolul Mariei ca mijlocitoare între oameni și Dumnezeu și recunoașterea ei ca parte esențială a credinței creștine.

Această rugăciune reprezintă nu doar o formă de cerere pentru iertarea păcatelor, ci și un act de recunoștință și de recunoaștere a puterii și milostivirii divine. Prin aprinderea candelei și rostirea acestor cuvinte, credinciosul se angajează într-un dialog intim cu divinitatea, exprimând speranța și credința.

Actul de aprindere a candelei

Actul de aprindere a candelei are o semnificație profundă în tradiția creștină, fiind un simbol al luminii lui Hristos. Acesta alungă întunericul păcatului și al neștiinței. De asemenea, lumina candelei simbolizează căldura și prezența lui Dumnezeu în viața credincioșilor, ghidându-i spre adevăr și iertare.

Rugăciunea „la aprinderea candelei” este, astfel, un moment de reflecție și de introspecție. Este de asemenea un timp pentru a cere iertare și pentru a reafirma credința în bunătatea și milostivirea divină. Este un act de umilință și de recunoaștere a nevoii de îndrumare și de lumină spirituală.

Această rugăciune este o expresie profundă a credinței creștine, un moment de conectare cu divinul și de reînnoire spirituală. Prin rostirea acestei rugăciuni, credincioșii își exprimă speranța și dorința de a fi mai aproape de Dumnezeu. De asemenea, de a-și îmbunătăți viața spirituală și de a trăi conform învățăturilor creștine. Este un gest simplu care reflectă căutarea constantă a luminii și adevărului în viața fiecărui credincios.

Distribuie