Rugăciunea către Născătoarea de Dumnezeu – afecțiune și încredere

0

Rugăciunea către Născătoarea de Dumnezeu 

„Imparateasa mea preabuna si nadejdea mea, Nascatoare de Dumnezeu, primitoarea strainilor si ajutatoarea saracilor, bucuria celor mahniti, acoperitoarea necajitilor, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul; ajuta-ma ca pe un neputincios, hraneste-ma ca pe un strain.

Necazul meu il stii: dezleaga-l precum vrei, ca nu am alt ajutor in afara de tine, nici alta folositoare grabnica, nici alta mangaietoare buna in afara de tine, Maica lui Dumnezeu, ca sa ma pazesti si sa ma acoperi in vecii vecilor. Amin!”

 

„Rugăciunea către Născătoarea de Dumnezeu

Este o invocație plină de afecțiune și încredere în Maica Domnului, venerată ca un puternic mijlocitor și protector pentru credincioși. Această rugăciune reflectă o profunzime emoțională și spirituală, exprimând nevoia de ajutor și mângâiere.

Rugăciunea începe cu titulatura „Împărăteasa mea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu”. Astfel, se stabilește o relație de respect profund și iubire față de Maica Domnului. Aceasta subliniază rolul ei ca un simbol al speranței și al bunătății.

„Primitoarea străinilor și ajutătoarea săracilor, bucuria celor mâhniți, acoperitoarea necăjiților” sunt titulaturi care reflectă compasiunea și sprijinul oferit de Maica Domnului. Aceasta evidențiază credința că ea este un ajutor pentru cei în nevoie, indiferent de situația lor.

„Vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul; ajută-mă ca pe un neputincios, hrănește-mă ca pe un străin” este o exprimare directă a nevoii de ajutor și mângâiere. Aici ne recunoaștem vulnerabili și în nevoie de sprijin, cerând intervenția Maicii Domnului.

Necazul meu îl știi: dezleagă-l precum vrei” arată încrederea totală în capacitatea Maicii Domnului de a ne înțelege și ajuta. Aceasta reflectă o predare a voinței proprii în fața voinței divine.

 „ca nu am alt ajutor în afara de tine, nici alta folositoare grabnică, nici alta mângâietoare bună în afara de tine, Maica lui Dumnezeu”. Aici,Rugăciunea către Născătoarea de Dumnezeueste o mărturisire a încrederii absolute în Maica Domnului.

Prin această rugăciune, ne exprimăm devotamentul și speranța în Născătoarea de Dumnezeu ca un mijlocitor milostiv ce este. Este o mărturie a rolului important al Maicii Domnului în viața noastră spirituală, oferindu-ne un model de compasiune, sprijin și mângâiere.

Share.