Rugăciunea către Sfânta Treime – călăuzire spirituală

0

Rugăciunea către Sfânta Treime 

„Din somn sculandu-ma, multumescu-Ti Tie, Prea Sfanta Treime, ca pentru multa bunatatea Ta si pentru indelunga rabdarea Ta, nu Te-ai maniat pe mine, lenesul si pacatosul, nici nu m-ai pierdut cu faradelegile mele, ci ai facut iubire de oameni dupa obicei; si intru deznadajduire zacand eu, m-ai ridicat, ca sa manec si sa slavesc puterea Ta.

Deci, acum, lumineaza-mi ochii gandului, deschide-mi gura ca sa invat cuvintele Tale, sa fac voia Ta, sa-Ti cant intru marturisirea inimii si sa laud Prea Sfant numele Tau: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!”

„Rugăciunea către Sfânta Treime” este o expresie a recunoștinței și a cererii de călăuzire spirituală adresată către Sfânta Treime. Această rugăciune subliniază conștientizarea neajunsurilor umane și dorința de purificare și de îndrumare spirituală.

Rugăciunea începe cu o mulțumire pentru trezirea din somn, simbolizând o nouă oportunitate de viață și de slujire. Credinciosul aduce mulțumire Sfintei Treimi pentru bunătatea și răbdarea Sa. Aceasta arată recunoașterea continuă a grijei și iubirii divine, chiar și în ciuda greșelilor și slăbiciunilor umane.

Referința la faptul că Dumnezeu „nu Te-ai mâniat pe mine, leneșul și păcătosul” este o exprimare a conștientizării propriei imperfecțiuni și a îndurării divine.„Rugăciunea către Sfânta Treime” recunoaște că, în ciuda greșelilor, Dumnezeu oferă iertare și șansa de a începe din nou. Prin această exprimare, credinciosul își recunoaște slăbiciunile, greșelile, și în același timp, are încredere în iertarea și dragostea lui Dumnezeu.

Cererea ca Dumnezeu să „lumineze-mi ochii gândului, deschide-mi gura ca să învăț cuvintele Tale” este o solicitare de înțelepciune și de capacitatea de a înțelege și de a comunica învățăturile divine. Aceasta reflectă dorința de creștere spirituală și de apropiere de Dumnezeu.

„Rugăciunea către Sfânta Treime” se încheie cu o laudă adusă celor trei persoane ale Sfintei Treimi, „al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh”. Aceasta arată credința în natura triună a lui Dumnezeu și recunoașterea egalității și unității celor trei persoane.

Prin această rugăciune, credinciosul își exprimă gratitudinea pentru îndurarea și iubirea divină. El își manifestă dorința de a fi luminat și ghidat spiritual de Sfânta Treime.

Share.