Rugăciunea către Sfântul Duh – îndrumare, purificare și mântuire

0

Rugăciunea către Sfântul Duh 

„Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul Adevarului, Cel ce pretutindenea esti si toate le plinesti, Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea, si mantuieste, Bunule, sufletele noastre. Amin!”

„Rugăciunea către Sfântul Duh” este o invocație profundă a Sfintei Treimi în credința creștină. Rugăciunea aceasta exprimă dorința de îndrumare, purificare și mântuire spirituală prin prezența și lucrarea Sfântului Duh.

Rugăciunea începe cu „Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului”, recunoscând Sfântul Duh ca fiind o manifestare divină omniprezentă și omniscientă. Această adresare subliniază rolul Sfântului Duh ca sursă de mângâiere, adevăr și autoritate spirituală.

Faptul că Sfântul Duh este descris ca „Cel ce pretutindenea ești și toate le plinești” arată credința în omniprezența Sfântului Duh. Aceasta sugerează că Duhul Sfânt acționează în toate locurile și în toate aspectele creației și vieții.

Descrierea Sfântului Duh ca „Vistierul bunătăților și Dătătorul de viață” arată credința că Sfântul Duh este sursa tuturor darurilor spirituale și a vieții însăși. Aceasta înseamnă că orice bine și orice sursă de viață spirituală provine de la Sfântul Duh.

Sfântul Duh, ca „Vistierul bunătăților și Dătătorul de viață” reflectă  credința că este sursa tuturor darurilor spirituale și a vieții însăși.Termenul de „Vistier” sugerează o bogăție nesfârșită și o sursă de valoare inestimabilă. Acesta implică faptul că toate darurile, binecuvântările și virtuțile provin din abundența Sfântului Duh.

Rugăciunea către Sfântul Duh conține o cerere pentru ca Sfântul Duh să „vino și Te sălășluiască întru noi”. Aceasta este o dorință de a experimenta prezența personală și transformatoare a Sfântului Duh în viețile credincioșilor.

Rugăciunea este de curățare „de toată întinăciunea” și de mântuirea sufletelor, purificare spirituală și  salvare, prin lucrarea Sfântului Duh.

Prin această rugăciune, ne exprimăm dorința profundă de a fi pătrunsi și transformați de Sfântul Duh. Este o mărturie a rolului esențial pe care Sfântul Duh îl joacă în viața  noastră spirituală, oferindu-ne mângâiere, purificare și călăuzire.

Distribuie