Rugăciunea după Sfârșitul Lucrului

0

Rugăciunea după Sfârșitul Lucrului

„Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toata milostivirea si indurarea, Care ai nemasurata mila, nespusa si neajunsa iubire de oameni, cazand acum catre a Ta slava, cu frica si cu cutremur, aduc Tie multumire pentru binefacerile de care m-ai invrednicit pe mine, nevrednicul robul Tau. Te slavesc si Te laud si Te cant ca pe un Domn, Stapan si Facator de bine,- si iarasi cazand inaintea Ta, iti multumesc si cu smerenie ma rog nemasuratei si negraitei Tale milostiviri, ca si de acum inainte sa-mi daruiesti faceri de bine, ca sa sporesc in dragostea fata de Tine si de aproapele meu. Izbaveste-ma de tot raul si necazul. Daruieste-mi liniste. Si ma invredniceste in toate zilele vietii mele totdeauna multumire sa-Ti aduc si sa graiesc si sa cant cele preabune Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!”

 „Rugăciunea după Sfârșitul Lucrului”: „Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toată milostivirea și îndurarea, Care ai nemăsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oameni…”

Exprimă recunoștința și cererea de continuare a ajutorului Doamnului Iisus Hristos, Dumnezeul nostru, la finalizarea unei activități sau lucrări.

Rugăciunea începe cu o adresare către Iisus Hristos, recunoscut drept sursa milostivirii și îndurării divine. Această adresare exprimă recunoașterea și venerația față de natura iubitoare și milostivă a lui Dumnezeu, un element esențial în credința creștină.

Textul rugăciunii continuă cu o expresie de mulțumire pentru „binefacerile” de care credinciosul s-a bucurat, recunoscând astfel ajutorul și binecuvântările divine primite pe parcursul activităților sale. Aceasta subliniază o atitudine de recunoștință și apreciere față de sprijinul lui Dumnezeu în viața cotidiană.

Rugăciunea se adresează apoi lui Dumnezeu ca „Domn, Stăpân și Făcător de bine”

Aceasta evidențiază rolul divin ca ghid și protector în toate aspectele vieții. Prin aceasta, se exprimă respectul și venerația față de puterea și autoritatea lui Dumnezeu.

În continuare, rugăciunea conține o cerere pentru viitor, „ca și de acum înainte să-mi daruiești faceri de bine, ca să sporesc în dragostea față de Tine și de aproapele meu”. Aceasta exprimă dorința de a continua să crească în dragoste și devoțiune față de Dumnezeu și semeni.

Rugăciunea se încheie cu o cerere de izbăvire de „tot răul și necazul” și de daruire a liniștii. Astfel se  reflectă căutarea păcii interioare și a protecției divine. De asemenea, se exprimă dorința de a aduce permanent mulțumire lui Dumnezeu, „să grăiesc și să cânt cele preabune Tatălui și Fiului și Sfântului Duh”.

„Rugăciunea după Sfârșitul Lucrului” este o expresie puternică a recunoștinței și a aspirației pentru ghidare și protecție continuă. Prin această rugăciune, credincioșii își exprimă aprecierea pentru ajutorul primit și solicită sprijin continuu în viața lor spirituală și materială.

Rugăciunea subliniază importanța păstrării unei legături strânse cu Dumnezeu și a aspirației către o viață de armonie și binecuvântare.

Distribuie