Rugăciunea este pregătirea pentru cea mai frumoasă întâlnire a vieții noastre

0

Când ne gândim la rugăciune avem de multe ori impresia că ne pregătim pentru o întâlnire foarte importantă, la care mergem cu teamă, vinovați, gata de a primi o pedeapsă.

Ce este rugăciunea?

Rugăciune

Dar rugăciunea este de fapt întâlnirea cu Dumnezeu, o discuție caldă, în care părintele nostru ne ascultă, ne privește cu bunăvoință și ne dă și sfaturi, dacă suntem atenți. Privită din această perspectivă, rugăciunea se transformă într-o bucurie, într-un moment în care suntem vulnerabili, avem capul plecat, sufletul se liniștește și dorința de a fi cât mai aproape de Cel care întotdeauna ne vrea binele, ne ajută să fim mai conștienți de puterea unei rugăciuni.

Dacă avem în vedere că tot ce vine de la Dumnezeu este spre folosul nostru, vom începe să tratăm și rugăciunea ca fiind modalitatea noastră de a mulțumi pentru tot ceea ce experimentăm în viața de zi cu zi.

Ce transmitem prin rugăciune? 

Este bine să ne începem rugăciunea prin a mulțumi. Mulțumim pentru că suntem în viață, pentru că avem posibilitatea de a trăi și de a experimenta în această lume. Fiecare zi pe care o primim de la Dumnezeu reprezintă șansa noastră de a fi mai buni, de a ne bucura de viață, de a trăi în spiritul lui Hristos. Toate cele care ni se dau, oricât de dificile ar părea uneori, dacă le privim cu atenție și obiectiv, vom observa că ele sunt doar ocazii nenumărate de a ne schimba viața în mai bine. În momentul în care începem să privim situațiile din viața noastră ca pe infinite posibilități de a ne apropia mai mult de Dumnezeu, în acel moment rugăciunea se transformă într-o lungă listă de mulțumiri, de bucurie și  apropierea față de Dumnezeu devine o dorință împlinită.

 

Distribuie