Rugăciunea Femeii Înainte de Naștere

0

Rugăciunea Femeii Înainte de Naștere

„Marie, Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin!”

Rugăciunea Femeii Înainte de Naștere: Marie, Maica Preacurată, ceea ce ai purtat în pântecele tău cel binecuvântat pe Mântuitorul a toată lumea…”

Este un exemplu remarcabil de rugăciune adresată Maicii Domnului, specifică momentului sensibil și plin de așteptare dinaintea nașterii unui copil.

În aceasta rugăciune, femeia își exprimă profunda venerație și cerere de ajutor către Fecioara Maria. Fecioara Maria, Maica lui Iisus, este un simbol al maternității sfinte. Prin referirea la „pântecele tău cel binecuvântat”, se subliniază rolul unic al Mariei în istoria mântuirii! 

Rugăciunea continuă cu o cerere personală, în care femeia se identifică drept „păcătoasă”. Astfel, ea cere ca Maica Domnului să intervină pentru binecuvântarea copilului pe care îl poartă în pântece. Acest pasaj arată umilința și conștiința propriei condiții umane, în contrast cu sfințenia Maicii Domnului.

Femeia cere ca nașterea să se desfășoare în mod „firesc și sănătos”. Se evidențiază astfel dorința universală a mamelor pentru a da naștere fără complicații și pentru sănătatea copilului. Această parte a rugăciunii reflectă preocupările și speranțele oricărei mame înainte de momentul nașterii.

Rugăciunea se încheie cu o cerere de întărire spirituală, „întărindu-mă cu puterea dreptei Sale”, unde „dreapta” se referă la puterea și ajutorul lui Dumnezeu. Aici, femeia își exprimă încrederea în protecția divină și speranța că va fi susținută în acest moment crucial al vieții ei.

„Rugăciunea femeii înainte de naștere” este un exemplu emoționant de devotament și speranță. Rugăciunea exprimă anxietățile și dorințele unei mame înaintea nașterii, dar și profunzimea credinței și încrederea în ajutorul divin.

Prin cuvintele sale, rugăciunea unește experiența umană cu spiritualitatea, oferind un punct de refugiu și speranță în momente de incertitudine și vulnerabilitate.

Distribuie