Rugăciunea inimii și importanța ei

0

Tulburarea vine în viețile noastre nu doar din pricina problemelor care se ivesc ci și a lipsei rugăciunii. Deseori uităm să începem fiecare zi cu a mulțumi smeriți lui Dumnezeu pentru încă o zi dăruită pe acest Pământ. De altfel, uităm să alergăm la Hristos pentru a da mulțumire atunci când  primim ceea ce am cerut sau când totul este bine în viețile. Ajungem însă la biserică sau plecăm genunchii în fața icoanelor doar atunci când viforul problemelor este mult prea apăsător. Lucru deloc plăcut lui Dumnezeu.

  Pentru o viață creștinească curată și rugăciunea noastră trebuie să fie la fel de curată, rostita cu smerenie având convingerea că Cel de Sus o ascultă.

Dacă deseori suntem tentați să spunem că timpul stă în calea relației noastre cu Dumnezeu, ei bine rugăciunea inimii demonstrează că dialogul cu El, poate fi unul rostit cu gând curat. Cu alte cuvinte, rugăciunea inimii, foarte puternică de altfel, rostită în gând de călugări, de preoți și de simpli credincioși are la fel de mare trecere spre Împăratul Lumii.Rugăciunea inimii este scurtă și poate fi rostită în gând în timpul zilei chiar și atunci când în paralel suntem angrenați în activitățile noastre cotidiene.

Avută în gând încă din zorii zilei și repetată de cât de multe ori până la culcare, această rugăciune ne poate aduce cu un pas mai aproape de Dumnezeu. Mai mult, rugându-ne în mod repetat în gândul nostru curat, îndeplinim și îndemnul Sfântului Apostol Pavel care a propovăduit în lume lucrarea Mântuitorului :” Rugați-vă neîncetat”.

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, mântuiește-mă pe mine păcătosul!”.

Atât de scurtă însă atât de cuprinzătoare prin însemnătatea ei, rugăciunea inimii ne îndeamnă la smerenie, numindu-ne pe noi înșine păcătoși. Preoții bisericii ne învață că odată îmbrăcată haina smereniei de către credincios, diavolul fuge cât colo, neputând pătrunde în viața lui.

Așadar fie că suntem la volanul mașinii sau în timpul unei ședințe de birou sau pur și simplu mergem prin parc alături de cei dragi, rugăciunea inimii nu trebuie să dispară din gândurile noastre pentru a ne curăți viețile.

 

Distribuie