Rugăciunea la Începerea Lucrului

0

Rugăciunea la Începerea Lucrului

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiule, Unule-Nascut al Tatalui celui fara de inceput,Tu esti cel ce prin gura proorocului Tau David ai zis: iesi-va omul la lucrul si la lucrarea sa pana seara. Tu ai zis si prin gura feicitului Pavel Apostolul: cel ce nu vrea sa lucreze, nici sa nu manance. Si iarasi Tu ai zis cu preacuratagura Ta: fara de mine nu puteti face nimic. Doamne, Doamne, ascult din tot sufletul si din toata inima dumnezeiestile Tale cuvinte si cu umilinta alerg la bunatatea Ta: ajuta-mi mie, pacatosului, cu darul Tau, sa savarsesc lucrul ce incep acum: In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin!”

 „Rugăciunea la Începerea Lucrului „: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiule, Unule-Născut al Tatălui celui fără de început…” este o expresie a devotamentului și solicitării de ajutor divin în începerea oricărui tip de activitate sau muncă.

Această rugăciune începe cu o adresare directă către Iisus Hristos, recunoscut ca Fiul lui Dumnezeu, subliniind relația apropiată și personală. Prin această adresare, se exprimă credința în natura divină și umană a lui Hristos, un punct central al credinței creștine.

Rugăciunea continuă cu citarea a trei pasaje biblice, fiecare având o semnificație profundă.

Prima referință, „iesi-va omul la lucrul și la lucrarea sa până seara”, provenită din Psalmi, subliniază importanța muncii și a activității zilnice în viața omului. Acest verset pune accentul pe valoarea și necesitatea muncii, ca parte esențială a vieții umane.

A doua referință, „cel ce nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce”, este un citat din epistolele Sfântului Pavel. Acesta reiterează ideea că munca este fundamentală pentru viața omului fiind o condiție pentru sustenabilitatea vieții cotidiene.

Ultima referință, „fără de mine nu puteți face nimic”, spusă de Iisus, evidențiază dependența umanității de ajutorul și puterea divină. Acest verset sugerează că, deși munca este esențială, realizarea ei depinde în ultimă instanță de suportul și binecuvântarea lui Dumnezeu.

Rugăciunea se încheie cu o cerere umilă pentru ajutor în începerea lucrului, „ajută-mi mie, păcătosului, cu darul Tău, să săvârșesc lucrul ce încep acum”. Aceasta exprimă conștientizarea limitelor umane și recunoașterea nevoii de asistență divină.

„Rugăciunea la Începerea Lucrului” este un exemplu puternic de cum credința și spiritualitatea pot fi integrate în activitățile zilnice. Ea încurajează o atitudine de respect și dedicație față de muncă, dar și reamintește credincioșilor de dependența lor față de Dumnezeu.

Prin această rugăciune, se creează un pod între lumea materială și cea spirituală. Astfel se subliniaza că orice activitate, oricât de măruntă, poate deveni un act de adorare și dedicare divină.

Distribuie