Rugăciunea Mamei După Naștere – recunoștința și dedicare

0

Rugăciunea Mamei După Naștere

„Multumescu-Ti Tie, Doamne, din adancul inimii mele, pentru pruncul pe care Tu mi l-ai daruit si pe care Tie Ti-l inchin, dimpreuna cu toata viata mea, intru care ai binevoit. Daruieste-i, Stapane, viata ca sa se nasca din nou, din apa si din Duh, ca fiu al Tau dupa har, in Taina Sfantului Botez. Ajuta-ma, Iubitorule de oameni, sa-l cresc in pace, ca pe un madular binecuvantat al Bisericii Hristosului Tau. Si intreaga noastra familie pazeste-o intru dragostea Ta, daruindu-i toate cele spre trebuinta, dupa marea Ta mila, putere si intelepciune. Ca noi Tie Iti incredintam sufletele si trupurile noastre, Tie ne rugam pentru noi insine, si unii pentru altii, si numele Tau, de viata facatorul, in veci il preamarim: al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin!”

„Rugăciunea Mamei După Naștere”:

„Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, din adâncul inimii mele…” – o profundă recunoștință și dedicare spirituală, adresată de o mamă după nașterea copilului său.

La începutul rugăciunii, mama își exprimă recunoștința profundă față de Dumnezeu pentru darul vieții. Acesta este reprezentat prin nașterea pruncului. Fraza „pentru pruncul pe care Tu mi l-ai dăruit” subliniază credința că fiecare copil este un dar divin. Acesta fiind un semn al binecuvântării și harului lui Dumnezeu.

În continuare, mama dedică viața copilului lui Dumnezeu, cerând ca acesta să fie „născut din nou, din apă și din Duh”, o referință la Taina Sfântului Botez. Această cerere este o mărturie a importanței botezului în creștinism, simbolizând începutul vieții spirituale a copilului ca „fiu al Tău după har”.

Mama cere apoi ajutor divin în creșterea copilului „în pace, ca pe un mădular binecuvântat al Bisericii Hristosului Tău”. Acest pasaj subliniază responsabilitatea de a crește copilul în credință și în conformitate cu valorile creștine. Astfel recunoaste importanța comunității religioase în acest proces.

Rugăciunea include și o cerere pentru protecția și binecuvântarea întregii familii,

„păzește-o întru dragostea Ta”, ilustrând ideea că familia este un nucleu sacru, susținut de dragostea și grija divină.

Finalul rugăciunii, „Ca noi Ție Îți încredințăm sufletele și trupurile noastre, Ție ne rugăm pentru noi înșine, și unii pentru alții, și numele Tău, de viață făcătorul, în veci îl preamărim: al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin!”, reiterează dedicarea familiei către Dumnezeu și importanța rugăciunii și a comunității. Încheierea cu formula trinitară subliniază iarăși credința în Sfânta Treime, un element central în doctrina ortodoxă.

„Rugăciunea Mamei După Naștere” este o expresie de mulțumire pentru darul vieții. De asemenea este o afirmare a rolului spiritual pe care părinții îl au în creșterea și ghidarea noului născut.

Prin cuvintele sale, rugăciunea reflectă profunzimea și frumusețea relației dintre om și divinitate în momente cruciale ale vieții, cum este nașterea unui copil!

Distribuie