Rugăciunea pentru masă binecuvântează sufletul și trupul creștinului

0

Simplul act al rugăciunii ne aduce de fiecare dată mai aproape de Dumnezeu. Am fost creați de către Dumnezeu și suntem definiți prin corp și suflet. Avem nevoie atât de hrană fizică, dar și de hrană spirituală.

Când ne rugăm, ne hrănim sufletul și astfel primim binecuvântarea de la Dumnezeu pentru mâncarea prin intermediul căreia ne hrănim corpul. În textele biblice ni se amintește că tot ceea ce primim în viață sunt daruri de la Dumnezeu. Recunoștința pentru aceste daruri reprezintă cel mai frumos și sincer răspuns al nostru. 

Cum ne putem ruga la masă

paine

Rugăciunea pentru masă nu necesită cuvinte mari, pompoase. Mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru pâinea cea de toate zilele, pentru că ne-a binecuvântat cu un trup pe care să-l putem hrăni, pentru că luăm masa împreună cu cei apropiați reprezintă doar câteva motive pentru a fi recunoscători.

În momentul în care spunem rugăciunea, sufletul se liniștește, pacea ne cuprinde și hrana este bine primită de către corp. Spunând o rugăciune pentru masă ne putem conecta cu Dumnezeu, ne ajută să trăim mai bine, să ne apropiem de cei din jurul nostru și să ducem o viață plină de recunoștință.

Sfântul Pavel spunea că pentru a primi binecuvântările vieții trebuie să ne bucurăm întotdeauna, să ne rugăm neîncetat și să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. Rugăciunea pentru masă este doar una dintre modalitățile prin care putem mulțumi Lui Dumnezeu pentru grija pe care ne-o poartă în fiecare moment al vieții noastre.

 

Distribuie