Rugăciunea Sfintei Cruci – expresie a credinței profunde

0

Rugăciunea Sfintei Cruci 

„Sa se scoale Dumnezeu, si sa se risipeasca vrajmasii Lui, si sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul. Sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara demonii de la fata celor ce-L iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii, zicand:

– Bucura-te, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, care gonesti demonii cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorat la iad, si a calcat puterea diavolului, si te-a daruit noua pe tine, cinstita Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrajmasul.

O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajuta-mi mie cu Sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si cu toti Sfintii, in veci. Amin!”

„Rugăciunea Sfintei Cruci” este o invocație puternică a puterii și protecției pe care Crucea lui Hristos o oferă credincioșilor în lupta lor spirituală. Este o expresie a credinței în victoria lui Hristos asupra răului și a rolului crucii ca simbol al acestei victorii.

Rugăciunea începe cu o cerere ca Dumnezeu să se ridice și să risipească vrăjmașii Săi. Acest lucru reflectă o cerere pentru intervenția divină împotriva forțelor răului și a opoziției față de Dumnezeu și credincioșii Săi.

„Să piară cum piere fumul, cum se topește ceara de fața focului, așa să piară demonii” este o metaforă puternică pentru dispariția puterilor malefice în prezența puterii divine. Astfel, asemenea fumului și cerii care dispar în prezența focului, răul nu poate rezista în prezența puterii lui Dumnezeu.

Bucuria adusă de „preacinstita și de viață făcătoare Crucea Domnului este esenta acestei rugăciuni. Crucea este un simbol al sacrificiului lui Hristos, dar și un instrument de victorie asupra diavolului și a răului. Prin moartea Sa pe Cruce, Hristos a luat asupra Sa păcatele lumii, oferind omenirii calea spre mântuire. În acest sens, Crucea simbolizează dragostea necondiționată și mila divină, fiind un memento al prețului plătit pentru păcatele omenirii.

„S-a pogorât la iad, și a călcat puterea diavolului” – reiterează credința în triumful lui Hristos asupra morții și a răului. Acest lucru subliniază ideea că prin moartea și învierea Sa, Hristos a învins puterile întunericului.

„Rugăciunea Sfintei Cruci se încheie cu o cerere ca Sfânta Cruce, împreună cu Maica Domnului și toți sfinții, să ofere ajutor și protecție. Acest lucru arată încrederea în puterea crucii și în intercesiunea sfinților în lupta spirituală a credinciosului.

Prin această rugăciune, noi ne exprimăm încrederea în puterea salvatoare și protectoare a Crucii lui Hristos! 

Distribuie