Rugăciunea soților care nu au copii

0

Rugăciunea soților care nu au copii

„Binecuvantat esti Tu, Dumnezeul parintilor nostri, si binecuvantat este numele Tau cel sfant si slavit intru toti vecii! Sa Te binecuvanteze pe Tine cerurile si toate fapturile Tale! Tu ai facut pe Adam si Tu ai facut pe Eva, femeia lui, pentru a-i fi ajutor si sprijin, si din ei s-a nascut neamul omenesc. Tu ai zis: „Nu este bine sa fie omul singur; sa-i facem un ajutor asemenea lui”. Si acum, Doamne, nu placerea o caut, luand pe femeia mea, ci o fac cu inima curata. Binevoieste de a avea mila de ea si de mine si a ne duce impreuna pana la batranete!”, s-a rugat Tie Tobie, iar Tu i-ai umplut casa de binecuvantare si i-ai daruit copii ca raspuns la cererile sale.

Doamne, pustii sunt casele fara copii, si triste inimile sotilor care nu au urmasi. Chiar daca nu avem credinta dreptilor, care pentru rugaciunile lor s-au invrednicit sa aiba copii, pentru mila Ta cea nemasurata nu ne lasa, Atotputernice Doamne, ci vezi suspinul inimilor noastre. Umple-ne casa de bucuria pe care o aduc copiii, iar pe noi intareste-ne ca sa ii crestem pe ei cu dragoste si intelepciune in dreapta credinta, spre slava Numelui Tau si a Sfintei Tale Biserici. Amin!”

„Rugăciunea soților care nu au copii” este un mesaj profund emoționant și plin de speranță.

Rugăciunea incepe cu o laudă adusă lui Dumnezeu, recunoscându-I binecuvântarea și sfințenia! „Binecuvântat ești Tu, Dumnezeul părinților noștri, și binecuvântat este numele Tău cel sfânt și slăvit întru toți vecii!” Această introducere stabilește tonul de recunoștință și venerație care primează întreaga rugăciune.

Rugăciunea evocă crearea lui Adam și Eva 

Astfel este subliniată importanța sprijinului reciproc în viața de cuplu: „Tu ai făcut pe Adam și Tu ai făcut pe Eva, femeia lui, pentru a-i fi ajutor și sprijin, și din ei s-a născut neamul omenesc.” Prin aceasta, se rememorează originea umanității și importanța fundamentală a relației de cuplu în cadrul acesteia.

Urmează apoi o referire la Tobie, un personaj biblic care se roagă pentru binecuvântarea căsătoriei sale: „și acum, Doamne, nu plăcerea o caut, luând pe femeia mea, ci o fac cu inima curată. Binevoiește de a avea milă de ea și de mine și a ne duce împreună până la bătrânețe!”. Acest pasaj subliniază dorința pură și nobilă de a trăi o viață de cuplu în armonie și cu respect reciproc.

Aici regăsim și dorința de a avea copii: „Doamne, pustii sunt casele fără copii, și triste inimile soților care nu au urmași.” Aceasta exprimă durerea și golul pe care cuplurile fără copii le pot simți. Rugăciunea este o cerere emoționantă pentru binecuvântarea cu copii și pentru forța de a-i crește în credință și înțelepciune.

„Rugăciunea soților care nu au copii” este un strigăt al inimii pentru împlinirea familiei prin prezența copiilor. Aici regăsim rolul esențial pe care îl joacă copiii în viața unui cuplu. De asemenea regăsim și speranța că, prin mila Domnului, acest gol poate fi umplut. Rugăciunea exprimă, un angajament față de creșterea copiilor într-un mediu plin de dragoste și credință. Astfel este subliniată responsabilitatea părintească și dorința de a oferi iubire si dragoste celor apropiati. 

Distribuie