Visul ce-a visat Născătoarea de Dumnezeu – Visul Maicii Domnului

0

„Visul ce-a visat Născătoarea de Dumnezeu mai  inainte de a fi rastignit Domnul Nostru IISUS HRISTOS”

„Dormind prea sfanta Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, pe muntele Eleonului, cand a fost in cetatea Betleemului, unde a venit si Sfintia sa si Domnul Nostru Iisus Hristos, Dansul a  intrebat-o: „Maica mea prea sfanta, dormi?”. Iar Ea a zis: „Fiul meu prea dulce. Prea frumosule Iisuse, am fost adormita si iata am visat un vis pentru tine”. Si-a raspuns Domnul: „Spune maica mea visul pe care l-ai visat”. Iar Ea a zis: „Fiul meu prea dulce, am visat pe Petre la Roma si pe Pavel la Damasc, iar pe tine in cetatea Ierusalimului, rastignit pe cruce intre doi talhari. Carturatii si fariseii, necredinciosii jidovi, defaimandu-te foarte, te-au batjocorit si descult te-au judecat. Cu fiere te-au hranit si cu otet te-au adapat, cu trestie si cu toiag peste cap te-au batut si in sfantul obraz te-au scuipat. Cununa pe capul tau au pus si unul dintre ostasi cu sulita in coasta te-a strapuns, din care, deodata, a iesit sange si apa.

Soarele s-a intunecat, luna in roseata s-a shimbat. Catapeteasma bisericii de sus pana jos in doua s-a despicat, intuneric mare s-a facut peste tot pamantul de la al saselea pana la an noualea ceas. Iosef si cu Nacodeon, mi se parea ca te  coboara dupa cruce si cu giulgiu curat te-au infasurat, in mormant nou te-au pus, in iad te-ai pogorat si usile cele de arama le-ai sfaramat. Zavoarele cele de fier le-ai zdrobit, pe Adam si pe Eva, scotandu-i afara si inviind a treia zi, te-ai inaltat la ceruri si te-ai pus la dreapta Tatalui”. Iar Domnul a zis: „Maica mea preasfanta, adevarat vis ai visat si acestea toate eu vreau sa le patimesc pentru neamul omenesc. Si de va scrie cineva visul tau si il va tine la sine, purtandu-l, iar in casa sa il va avea, de aceasta casa diavolul nu se va apropia si pe duhul cel necurat in va goni. Ingerul lui Dumnezeu va sta totdeauna langa dansul de-a dreapta si de navalirile si supararile dintre oameni va fi mantuit. La drum de va calatori cu aceasta carte, citind acest vis, acel om nu se va teme de grindina, de tunet, de fulgere si de moarte grabnica va fi iertat si ferit. Arhanghelul Mihail va fi cu dansul, indreptand calea lui incotro va merge. La dreapta judecata va avea parte de mila, iar la sfarsitul vietii ma voi arata lui om, dimpreuna cu tine, maica mea. Ingerul meu va lua sufletul lui ducandu-l intru imparatia cerurilor, veselindu-se acolo cu toti dreptii, care din veac mi-au placut mie. Amin!”

„Visul ce-a visat Născătoarea de Dumnezeu mai înainte de a fi răstignit Domnul Nostru Iisus Hristos”

Este un vis profund spiritual, care oferă o perspectivă unică asupra evenimentelor Pătimirilor lui Hristos prin viziunea Maicii Domnului. Acest vis profetic, conține detalii semnificative, care subliniază atat suferințele lui Hristos, cat și credința profundă și speranța în mântuire.

Rugăciunea începe cu o scenă pașnică, unde Maica Domnului, dormind pe muntele Eleonului, este abordată de Iisus Hristos. Dialogul dintre Maica Domnului și Fiul său, Iisus, introduce visul:

„Fiul meu prea dulce. Prea frumosule Iisuse, am fost adormită și iată am visat un vis pentru tine”

Prin aceste cuvinte, Născătoarea de Dumnezeu își exprimă dragostea și afecțiunea față de Fiul său, pregătind scena pentru revelația visului său.

În visul său, Maica Domnului vede evenimentele care prevestesc Pătimirile lui Hristos:

„Fiul meu prea dulce, am visat pe Petre la Roma și pe Pavel la Damasc, iar pe tine în cetatea Ierusalimului, răstignit pe cruce între doi tâlhari”

Aceste imagini sunt puternice și evocă simbolismul și importanța sacrificiului lui Hristos pentru creștinătate. Detaliile suferinței lui Hristos, sunt prezentate cu o intensitate emoțională mare, evidențiind natura umană și divină a lui Hristos.

Elementele cosmice și terestre care au avut loc în timpul răstignirii lui Hristos, precum întunecarea soarelui și schimbarea culorii lunii, sunt de asemenea semnificative. Aceste fenomene naturale reflectă impactul și importanța evenimentului crucificării în întreaga lume.

„Maica mea preasfanta, adevarat vis ai visat si acestea toate eu vreau sa le patimesc pentru neamul omenesc.”

Rugăciunea se încheie cu confirmarea lui Hristos că aceste evenimente se vor întâmpla. și promisiunea că oricine va păstra și va citi acest vis va fi protejat și călăuzit de îngeri și de Arhanghelul Mihail. Această promisiune oferă credincioșilor un sentiment de speranță și protecție în credința lor.

Prin urmare, „Visul ce-a visat Născătoarea de Dumnezeu” este o relatare a evenimentelor viitoare ale Pătimirilor lui Hristos. De asemenea este și o sursă de mângâiere și speranță pentru credincioși, subliniind rolul esențial al Maicii Domnului în istoria mântuirii.

Distribuie