De ce este esențial vieții creștinești a avea un duhovnic?

0

Într-un context al vieții actuale în care suntem zi de zi împovărați cu activitățile cotidiene, dorința de a avea mai mult și de a ne valida ca personalitate și performanțe în fața celorlalți, întoarcerea la credință este vitală. Cum altfel să găsim drumul înapoi început de străbunicii noștri, bunicii sau părinții decât prin a îndeplini asemenea lor măcar câteva dintre cele creștinești. Rugăciunea, participarea la Sfânta Liturghie, postul, milostenia, spovedania și împărtășania sunt câteva dintre lucrurile esențiale care ne pot aduce aproape de Hristos. Îndeplinite constant din postura credinciosului, toate acestea cântăresc mult în fața lui Dumnezeu.

Spovedania și Împărtășania cu ajutorul duhovnicului nostru

Pentru a îndeplini două dintre cele mai importante îndatoriri creștinești considerate de altfel și adevărate medicamente pentru trup și suflet, avem nevoie de preotul duhovnic.  Chiar dacă în anii tulburi pe care îi traversăm se încearcă intens a schimba percepția asupra acestei taine, de a trece prin spovedanie sub oblăduirea părintelui duhovnic, credincioșii cu dragoste de Hristos și Biserică nu se dezic de acest aspect esențial al vieții noastre creștine.

De ce este esențial vieții creștinești a avea un duhovnic?

Rolul duhovnicului este de a asculta durerile, neputințele și păcatele noastre. Părintele Dumitru Stăniloaie, spunea deseori că în fața credinciosului care își mărturisește păcatul stă de fapt Hristos, iar preotul doar ascultă.

Preotul duhovnic poate fi un bun îndrumător în viețile noastre în momentele de slăbiciune sufletească. Acesta ne arată cu blândețe care este calea pe care ar trebui să o urmăm atunci când totul pare o încercare prea greu de  depășit.

Distribuie