Care este legătura dintre fericire și credință

0

Într-o lume în care la toate colțurile ni se promite fericirea imediată, totală, suntem surprinși privind statisticile conform cărora avem o mulțime de oameni nefericiți printre noi. Ideea de a fugi după o rețetă a fericirii pare cea mai ușoară. 

Noțiunea de fericire este diferită de la om la om, exact cum suntem și noi oamenii – diferiți. Ca și creștini, înainte de a chinui să ne gândim la ce anume ne aduce fericire, ar fi potrivit să recitim din Evanghelie cum este văzută fericirea de către Hristos. 

Fericirile” reprezintă rețeta perfectă pentru fericire

Deși la prima vedere, cele 9 fericiri pot părea desuete, greu de urmat și implementat într-o lume aflată într-o dinamică fantastică, studiul acestora ne va ajuta să înțelegem că ține de noi să fim fericiți, că avem la îndemână posibilitatea de a ne bucura de viață și de a face din ea un instrument în calea noastră către mântuire. Fericirile se mai numesc și binecuvântari, tocmai pentru că acestea au fost date spre folosul și spre binele nostru.

Interiorul nostru este un izvor de fericire

Când atenția se mută în interior, când descoperim minunile pe care Dumnezeu le-a creat, începând cu propria persoană și continuând cu tot ce se află în jurul nostru, vom avea imediat sentimentul de recunoștință imensă, de bucurie nemărginită și de avânt în a trăi o viață plină de gânduri și fapte smerite.

Fericirea vine din credință, din interior și când acest lucru ne este clar, ne va fi mult mai ușor sa experimentăm fericirea. Când realizăm că fericirea nu depinde de factori externi, care se pot modifica oricând fără voia noastră, începem să fim cu adevărat fericiți.

 

Share.