Există cu adevărat vrăji? Cum trebuie să privească fenomenul un creștin?

0

Există cu siguranță bine și rău. Există printre noi oameni care împinși de forțele celui rău ajung să se ocupe cu astfel de „îndeletniciri”. Chiar dacă într-un prezent atât de evoluat, mulți dintre cei din jurul nostru contestă existența vrăjilor, cu siguranță acestea există. O dovadă clară stă în faptul că în molitfelnice există rugăciuni și canoane în care ajutorul lui Dumnezeu este cerut tocmai pentru a îngădui înlăturarea acestor lucruri demonice.

Ne temem de vrăji?

Încă din timpuri străvechi, unii dintre oameni practicau acest gen de activități ce nu au legătură cu credința în Dumnezeu. Fie prin descântec, ghicitorie sau alte lucruri de acest gen, cei slabi în credință erau atrași în a se lăsa „ajutați” de acești rătăciți vrăjitori. Chiar dacă pare greu de conceput ca într-un prezent ca acesta, în care accesul la informație sau sfaturi duhovnicești este unul ușor, încă există oameni care apelează cu toată deschiderea la cei care se ocupă cu astfel de lucruri diavolești.

Se încred cu tărie în înșelătoria celor rătăciți care practică vrăjitoria și cheltuiesc sume colosale pentru a plăti astfel de „servicii”. Internetul și ziarele sunt pline de anunțuri publicate de persoane care admit că practică vrăjitoria și promit să fie de „real ajutor” în a dezlega cununii sau a aduce împreună un cuplu.

Vrăjile „se lipesc” de noi dacă suntem slabi în credință

Dumnezeu ne ferește de tot răul și are milă de rugăciunile noastre, însă atunci când alegem cu propria conștiință să plecăm urechea spre astfel de lucruri, El nu va interveni.  Prin necredință,îndoială și lipsa tăriei în fața ispitelor dăm voie acestor lucruri slabe să ne cuprindă mintea.

Spovedania deasă, unirea cu Hristos prin împărtășanie, rugăciunea inimii ne țin departe de aceste lucruri care nu ne vor putea atinge niciodată.

De altfel trebuie să stăm departe și să ne rugăm pentru cei din jurul nostru care alunecă în acest neant al deznădejdii crezând în vrăjitorie sau mai grav, apelând la astfel de „servicii.”

Distribuie