Răbdarea este o resursă divină nelimitată

0

Deși am crede că avem cu toții răbdare, viața ne arată că uneori aceasta ne ocolește sau este cu desăvârșire absentă din comportamentul nostru. 

Când ne lipsește răbdarea?

Astfel, când ne deplasăm în trafic, când așteptăm să ne vină rândul la o instituție publică, când așteptăm la telefon să ne preia un operator, când așteptăm să ne sosească un mail important, sunt doar câteva dintre ocaziile în care răbdarea este pusă la încercare.

Ca orice creștin cu credință în Dumnezeu, avem și momente în care ni se pare că timpul se dilată și agitația ne sporește starea de nerăbdare. Exact în aceste momente, credința în Dumnezeu ar trebui să-și facă loc în mintea noastră, să ne abandonăm situației și așa cum este precizat de nenumărate ori în cărțile biblice, să ne spunem în gând “Facă-se Voia Ta” . Este momentul divin în care răbdarea obișnuită se transformă în răbdare dumnezeiască .Avem acum posibilitatea să înțelegem mai bine și să acceptăm voia Lui Dumnezeu, să ne rugăm, să ridicăm privirea către cer si să mulțumim pentru că ni s-a dat situația aceasta pentru că, prin ea, putem să ne îndreptăm sau să schimbăm obiceiuri care nu ne mai sunt de folos și care, uneori, ne aduc în aceste momente de cumpănă.

Răbdarea este prin excelență un atribut al sfinților . Exemplul nostru de răbdare absolută în fața patimilor este Hristos. Fiecare dintre noi are de-a lungul vieții provocări și încercări de trecut, momente în care a avea răbdare uneori este mai important decât a găsi soluția . Sintagma “răbdarea este o virtute” ar trebui să ne îndemne la cumpătare în cuvinte, gânduri, fapte și acțiuni, momente în care atenția noastră ar trebui să se întoarcă către Dumnezeu. De la El primim întotdeauna sprijin, ajutor și ghidare în tot ceea ce presupune viața pe pământ.

 

Sursa foto: pixabay

Distribuie