Fecioara Maria

0

Nascatoarea de Dumnezeu Fecioara sau Fecioara Maria este praznuita de catre Biserica Ortodoxa de mai multe ori pe perioada unui an: Adormirea Maicii Domnului este praznuita la 15 august si reprezinta ultima mare sarbatoare din anul calendaristic bisericesc care ia sfarsit la 1 septembrie. Nasterea Maicii Domnului se sarbatoreste in fiecare an pe data de 8 septembrie. De asemenea, Intrarea in biserica a Maicii Domnului este o sarbatoare praznuita de catre biserica in fiecare an pe 21 noiembrie. Nu in ultimul rand, Soborul Maicii Domnului este praznuit de catre Biserica la data de 26 decembrie.

Fecioara Maria s-a nascut la Sepphoris in Ierusalim, si, conform scrierilor din Noul Testament a fost mama Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Dupa protoevanghelia lui Iacob, Maria era fiica lui Ioachim si Ana. In momentul cand Arhanghelul Gabriel i se arata Maicii Domnului si ii spune ca il va naste pe Iisus, fiul lui Dumnezeu, Maria era logodita cu Iosif din Nazaret. Conform religiilor crestine Fecioara a ramas prin minune fecioara in momentul conceperii si nasterii Mantuitorului.

Un lucru mai putin stiut de catre crestini este faptul ca un numar insemnat de biserici si catedrale ii poarte numele. Spre exemplu 70% din catedralele franceze au fost numite dupa Fecioara Maria.

sursa foto: http://www.ateliericoane.ro

Share.