Sf. Apostol Simon Zilotul

0

Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Apostol Simon Zilotul in fiecare an pe 10 mai. Ceea ce multi nu stiu este ca acest sfant era nimeni altul decat mirele de la Cana Galileii. Cu prilejul nuntii acestuia Mantuitorul nostru Iisus Hristos a savarsit prima lui minune, transformarea apei in vin.

Astfel, Simon va primi numele de Canaanitul si Zilotul pentru ca oameni sa il poata deosebi de Sfantul Petru si de Sfantul Simeon, fratele Domnului, urmas al Sfantului Iacob la Episcopia Ierusalimului.

Simon, cunoscut si sub numele de Natanael, isi va lasa in urma parintii, casa dar si mireasa pentru a-L urma pe Mirele cel din Ceruri. Simon se tragea din Cana Galileei, fiind un cunoscut de-al mielului lui Dumnezeu si al Nascatoarei de Dumnezeu Fecioara Maria, deoarece aceasta localitate era in apropiere de Nazaret.

Dupa ce Sfantul Duh se pogori din ceruri, acest sfant inceput sa promovaduiasca impreuna cu Sfintii Apostoli Evanghelia in toate colturile lumii, printre care amintim Africa, Mauritania si, nu in ultimul rand, Britania, unde isi va da sufletul in Mainile Domnului, fiind rastignit si ingropat.

In Romania, la Biserica Podeanu, aproape de Piata Chibrit exista o mica parte a sfintelor sale moaste. Foarte multi credinciosi vin la moaste pentru a cere ajutorul in casatorie.

Sursa foto: Atelier Icoane

Distribuie