Sf. Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei celei Mari

0

Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe Sf. Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei celei Mari in fiecare an pe 12 februarie.

Datorita bunatatii iesite din comun si a dragostei pure pe care i-o purta Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Sfantul Meletie, Arhiepiscol al Antiohiei era iubit de foarte multi credinciosi.

Inca de la inceputul vietii sale dedicate in numele Domnului, pe cand intra in cetate pentru a fi hironit ca episcop, pentru dragostea pe care i-o purtau, oamenii il invitau in casele lor, crezand ca acestea vor deveni sfintite doar prin intrarea acestuia.

Pe cand nici macar nu implinise frumoasa varsta de treizeci de ani, Meletie este izgonit din cetate de catre vrajmasii adevarului, care l-au convins pe imparat sa il alunge. Dupa aceea, mersese la Constantinopol unde va ramane doi ani. Mai apoi, primind o scrisoare imparateasca, fiind invitat sa mearga in Tracia.

Pe acele meleaguri s-au adunat foarte multi alti episcopi din toate culturile lumii, fiind chemati si acestia prin scrisori imparatesti. Ajungand in Tracia, Sfantul Meletie, unul dintre cei mai cinstiti crestini si cu cele mai pure suflete va adormi in pace in mainile bunului Dumnezeu. Acesta a fost cinstit de Ioan Gura de Aur si de Grigorie al Nissei.

Distribuie