Sfântul Mucenic Pamfil a fost un educator de credință

0

Sfântul mucenic Pamfil a fost un om învățat, care a studiat întreaga sa viață Sfânta Scriptură. Întreaga viață i-a fost ghidată de virtuțile creștine care l-au adus aproape de Dumnezeu.

Viață dedicată predării Cuvântului Lui Dumnezeu

Pentru că și-a dorit foarte mult ca învățămintele Sfintei Scripturi să ajungă la cât mai mulți oameni, a întemeiat o școală publică în care au fost explicate pe înțelesul tuturor Sfânta Scriptură. Prin educație, el a putut astfel să ajute creștinii să cunoască și să respecte cât mai mult din îndrumările creștine. Cunoscând îndrumările care ne sunt de folos contribuim activ la a ne face viața mai bună și mai frumoasă în spiritul credinței lui Hristos .

Activitatea sa a inclus înființarea unei biblioteci în Cezareea Palestinei, care a avut peste 3000 de cărți, aspect considerat foarte important pentru acea vreme. 

carti

Dragostea față de Dumnezeu și credința în Hristos l-au călăuzit întreaga viață.  Recunoștința față de Dumnezeu și-a exprimat-o ducând o viață smerită, ajutând cât mai mult la cunoașterea Cuvântului Lui Dumnezeu.

Trăind în timpul persecuției pornită de către împăratul Dioclețian împotriva creștinilor, sfântul mucenic Pamfil a fost supus torturilor vremii. După ce a stat în închisoare vreme de doi ani alături de alți creștini, sfântul a fost decapitat. El nu a renunțat niciun moment la credința în Hristos, motiv pentru care este comemorat de către creștinii ortodocși

Sursa foto: doxologia

Distribuie