Sfintii Apostoli Carp si Alfeu

0

Biserica Ortodoxa ii pomeneste pe Sfintii Apostoli Carp si Alfeu in fiecare an pe 26 mai.

Sfantul Carp a fost un mare apostol a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, numarandu-se printre cei saptezeci de apostoli si ucenici ai Mielului lui Dumnezeu.

Carp, de-a lungul vietii sale, i-a slujit marelui Apostol Pavel la propovaduire, purtand mereu cu el toate epistolele dumnezeiesti catre cei carora erau trimise. Mai mult, de-a lungul vietii a invatat foarte multi pagani despre credinta cea dreapta, iubirea fata de Dumnezeu si cinstirea Sfintei Treimi.

Mai apoi, primind limpezime in minte prin harul divin al Mantuitorului, porni de la Rasarit precum una din stelele de pe cer, luminand pe toti cei care ii ieseau in cale cu invataturile sale dumnezeiesti, savarsind enorm de multe si mari minuni. Astfel, foarte multe cetati si popoare incepura a crede in Hristos si pasira pe calea cea dreapta, primind Sfantul Botez, fiind separati astfel de cei necredinciosi.

Pentru toate aceste lucruri sfantul nostru a suferit foarte multe prigoniri si scarbe, deoarece nu inceta niciodata sa propovaduiasca cuvantul Domnului si despre credinta cea dreapta. Adormind astfel sfantul, dandu-si in liniste sufletul in mainile Domnului, moastele sale au fost puse la loc de cinste. Foarte multa vreme acestea au facut minuni in toate zilele, vindecand bolnavii de suferinte si ginind duhurile rele.

Astazi este pomenit si sfantul Apostol Alfeu, care, de asemenea, s-a numarat printre cei saptezeci de apostoli si ucenici ai Mantuitorului.

Sursa foto: Atelier Icoane

Distribuie