Cum ne păstrăm credința vie într-un prezent al tehnologiei?

0

Trăim vremurile în care un mesaj virtual a luat cu brio locul unei vizite sau un apel telefonic a unei întrevederi față în față, suflet lângă suflet. Cu siguranță responsabilă pentru acest nou aspect al vieților noastre mult prea alerte este evoluția tehnologiei, totodată atât de folositoare pentru prezentul nostru. O lume cu totul nouă si diferită de ceea ce am fost învățați că exista în cărțile sfinte se construiește minut de minut în jurul nostru cu o rapiditate de neimaginat. Rezumăm acest proces simplu și cuprinzător într-un cuvânt: evoluție.

Vine însă această formă de înnoire la pachet cu factori negativi pentru sufletul și credința noastră? Cu siguranță că da.

Tehnologia îngrădește relația noastră cu Dumnezeu?

Privim în jur uimiți către posibilitățile multiple de a călători, a purta o conversație virtuală, a citi, a obține informații la un click distanță sau pur și simplu a trăi. Toate realizate prin prisma aportului uriaș pe care tehnologia ni-l așterne. Deși am tinde să credem că toată această adaptare la nou ne ține departe de credință și toate manifestările ei,  sau chiar de cei din jurul nostru, cu siguranță că acest lucru nu ar fi corect perceput într-o astfel de manieră. Este esențial să înțelegem că Dumnezeu a îngăduit toate cele ce ne înconjoară în prezent, lăsându-ne de altfel și libertatea de a alege în ce proporții ne folosim de acestea.

Apelăm la gadget-urile din jurul nostru precum telefon, computer, tabletă, strict pentru necesitatea de a comunica cu cineva drag aflat la distanță, le folosim de altfel ca surse de informații sau chiar mai nou, pentru a lucra. Atunci când fragmentăm timpul nostru pentru a petrece timp deloc folositor sufletului pentru ” a naviga” pe internet fără un scop anume, vizualizând poate materiale care ne pot influența starea lăuntrică, tehnologia devine în acest caz un adevărat impediment în drumul nostru de a trăi bineplăcut lui Dumnezeu.

Distribuie