Mâna Maicii Domnului este o plantă considerată tămăduitoare

0

Mâna Maicii Domnului sau caprifoiul este o plantă cățărătoare, al cărei parfum amețitor ne duce cu gândul la miere și dulceață.

Numele caprifoiului vine de la o legendă conform căreia Maica Domnului, încercând să se ascundă cu micul Isus în brațe de soldații lui Irod, a căutat adăpost la mai multe plante. Caprifoiul a fost singura plantă care a primit-o iar pentru aceasta, la plecare, Maica Domnului a binecuvântat-o. Se spune că planta a primit darul de a-i vindeca  pe oameni de toate bolile, salvându-i de la moarte, așa cum a salvat-o și pe Maica Domnului .

Când înflorește Mâna Maicii Domnului

mana maicii domnului

Mâna maicii Domnului este o plantă care înflorește la începutul verii și încântă oamenii până vara târziu. Se plantează în apropierea zidurilor sau a gardurilor. Fiind o plantă cățărătoare, aceasta înfrumusețează locul atât prin parfum, cât și prin cromatica veselă și luminoasă pe care o are. 

Care sunt beneficiile plantei binecuvântate

Printre posibilele beneficii ale caprifoiul lui se numără atenuarea durerilor de cap, ale afectiunilor ORL, coagularea sangelui sau anumite efecte antimicrobiene. Florile, semințele și frunzele de caprifoi sunt folosite în infuzii, tincturi, miere după rețete populare care și-au dovedit utilitatea de-a lungul timpului.

Mâna Maicii Domnului poate atinge până la 8 m înălțime într-o perioadă de 5-10 ani, fiind o plantă care rezistă foarte bine la ger.  Se dezvoltă frumos dacă beneficiază măcar o parte din zi de soare direct. Curățarea sau tunderea plantei la acestea este bine să se facă primăvara pentru a înflori apoi și mai spectaculos.

Sursa foto: accent media

Distribuie