Oameni de știință care și-au exprimat credința în Dumnezeu

0

De-a lungul istoriei, întâlnirea dintre știință și credință nu a avut succesul care ne-ar fi ajutat să progresăm și să ne apropiem în același timp de voia lui Dumnezeu. Dar sunt câțiva reprezentanți de seamă care au avut bucuria de a împărtăși cu noi credința în Dumnezeu.

Interacțiunea dintre știință și credință

Louis Pasteur este cunoscut pentru incredibila sa contribuție în domeniul microbiologiei și bacteriologiei, al vaccinării și imunizării. Toată activitatea sa științifică i-a întărit convingerea că există dovezi incontestabile ale prezenței lui Dumnezeu. “Cu cât studiez mai mult natura, cu atât sunt mai uimit de lucrarea Creatorului”, spunea acesta făcând referire la resursele imense pe care le avem puse la dispoziție în jurul nostru  de către Dumnezeu. 

Deși de-a lungul vieții sale a trecut prin numeroase încercări în viața personală, Pastor nu și-a pierdut credința în Dumnezeu niciodată.  Credea cu tărie în Dumnezeu și în creația Lui și se opunea teoriei evoluționismului.

“Puțină știință ne îndepărtează de Dumnezeu, mai multă știință ne apropie de el” 

Prin afirmația aceasta, Louis Pasteur recunoaște importanța tuturor celor care ne înconjoară, pe care Dumnezeu ni le-a pus la dispoziție și pe care de multe ori le trecem cu vederea. A fost un inventator a cărui muncă a pus bazele unora dintre cele mai importante inovații din lumea modernă, care, spre deosebire de alți cercetători, nu s-a temut să își arate credința în Dumnezeu. “Viața nu are valoare dacă nu poți fi de folos altuia” această afirmație își găsește explicația în munca de-o viață depusă spre a îmbunătăți viața semenilor.

Pe patul de moarte, Pasteur citea din Evanghelie, pregătindu-se pentru călătoria eternă și având alături Cuvântul lui Dumnezeu. Sfatul lui era să ne setam țeluri înalte, să depunem toate eforturile pentru a le îndeplini, astfel încât la final să putem spune că am făcut tot ce-am putut.

 

 

Sursa foto: wikipedia; pixabay

Share.