Povestea impresionantă a mănăstirii dintr-un lemn

0

Mănăstirea dintr-un lemn, un fenomen al naturii, se găsește și în jud. Vâlcea comuna Frâncești. Este o mănăstire care a luat naștere dintr-un trunchi de copac.

Aflată în depresiunea Horezu, mănăstirea, în care locuiesc măicuțe, este la distanță de orice gălăgie care ar putea perturba sufletul omului și dorința de a fi cât mai conectat cu Dumnezeu în pace și lumină.

Povestea acestei mănăstiri are în centru un călugăr care, trecând prin aceste dealuri, a văzut icoana Maicii Domnului în scorbura unui stejar. Apropiindu-se de copac pentru a vedea dacă este într-adevăr o icoana în scorbură, călugărul a  auzit vocea Fecioarei Maria . Aceasta i-a vorbit călugărului, spunându-i că vrea să fie zidită o mănăstire în acest loc.Călugărul a spus repede despre minune tuturor celor care l-au ascultat și o mănăstire a fost construită în trunchiul copacului. 

Icoana făcătoare de minuni din cadrul mănăstirii

Manastirea dintr-un lemn

Mănăstirea are, în zilele noastre, o lungime de 13 m și o înălțime de aproximativ 4 m. Deși au fost făcute multe modificări de structură de-a lungul anilor, spiritualitatea mănăstirii a rămas intactă.

În cadrul mănăstirii se află și icoana făcătoare de minuni a maicii Domnului cu pruncul, Icoană la care numeroși credincioși merg cu speranță și încredere . Mănăstirea este asemenea unui colț de rai plină de lumină și speranță.

Istoria acestei biserici ne arată, dacă mai era nevoie, măreția lui Dumnezeu.

 

Share.