Sf. Sfintit Mucenic Metodie

0

Sfantul Sfintit Mucenic Metodie este praznuit de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 20 iunie.

Metodie i s-a incredintat lui Dumnezeu inca de mic. Tocmai de aceea a devenit pastor al cetatii Patara. A fost extrem de iubit de catre credinciosi pe care ii invata cuvantul lui Dumnezeu si toate cele sfinte. Un pagan pe nume Origen, cunoscut ca insela extrem de multi oameni, vazu ca Metodie devine din ce in ce mai iubit de catre credinciosi, decide sa devina si el pastor, spunand oamenilor ca este trimisul lui Dumnezeu.

Acest lucru a fost in zadar deoarece predicile lui Metodie despre iubire si preaslavire rasunau in urechile crestinelor. Acesta se manie din cale afara si observand ca toti mai multi oameni refuza sa se inchine idolilor, isi indeamna slujitorii sa il captureze si sa il ucida pe Metodie. Acolitii sai mersesera dupa Metodie pe care il captureaza. Dupa ce l-au prins acestia refuza sa il aduca inapoi la Origen si il omoara pe slujitorul lui Hristos, taindu-i capul cu sabia. Astfel, Metodie se muta in ceruri si sade alaturi Dumnezeu. Astfel, cel care slujea inainte Mielul lui Dumezeu, a devenit insasi miel, adus jertfa lui Dumnezeu.

Biserica Ortodoxa il recunoaste ca fiind un important aparator al crestinismului, luptand impotriva eresurilor si elinilor. De asemenea, in scrierile bisericesti, acesta este descris ca un om cu o dorinta arzatoare de a raspandi cuvantul si iubirea Domnului. Toate scrierile sale au culminat intr-un rod al iubirii de Dumnezeu, pline de cunostinta si folosinta.

sursa foto: Atelier Icoane

Distribuie