Intaia si a doua aflare a Capului Sf. Ioan Inaintemergatorul si Botezatorul Domnului

1

In luna februarie, in ziua a douazeci si patra, Biserica Ortodoxa praznuieste Aflarea Capului Sfantului Ioan Inaintemergatorul si Botezatorul Domnului.

In scrierile bisericesti cinstitul cap este aratat ca fiind pretuit chiar si de catre ingeri, prima oara dupa bunavointa si aratarea Sfantului Ioan Inaintemergatorul de catre doi monahi in casa lui Irod.

Acesti monahi iau capul Sfantului care ulterior va ajunge la un olar care il duce in cetatea emesenilor. Stiind puterile si norocul care a dat peste el, olarul il cinstea neincetat. Pe cand era pe patul de moarte, olarul il lasa surorii sale spunandu-i sa nu il miste din locul in care statea si nici sa-l descopere.

El o ruga pe sora sa doar sa il cinsteasca. Dupa moartea femeii sfantul cap al lui Ioan Botezatorul Inaintemergatorul ajunge pe la multi oameni pana cand va poposi la monahul si preotul Eustatiu.

Alungat de catre credinciosi din pestera unde el locuia deoarece precupetea tamaduirile pe care sfantul cap le facea din voia Bunului Dumnezeu, acesta va lasa capul ascuns in pestera pana cand Marcel, un arhimandrit de pe vremea lui Valentin cel tanar si episcopului Emesiei pe numele sau Uraniu.

In acea perioada a fost gasit a doua oara capul Sfantului Ioan Inaintemergatorul intr-o oala de lut. Episcopul Uraniu il aduce la biserica unde capul va face nenumarate minuni si tamaduiri.

Distribuie